Известие

Collapse
No announcement yet.

147 загрява при изкачване на наклон

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от jazzman Покажи съобщение
    Аз съм със 147 и стрелката не мърда от 90.
    Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    И при мен е така! Каквото и да правя(баири,ръчка, задръстване), дори и на трак дея...си седеше заковано на 90!!

Със сменен термостат и нов антифриз съм...
    И температурният датчик и самия уред на таблото имат някакъв процент допустимо отклонение (дори и по спецификации на производителя) Освен това, има варианти на когато датчикът за уреда е разположен на блока, а при други е заедно с онзи на термостатът, тоест единия отчита по-рано, а другият по-късно. И на 100'C бега стрелката в някои моменти, не значи задължително проблем. Нека си измие радиаторите добре (силен препарат и водоструйка), па после пак да пише)
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Радиаторът е нов, на няколко месеца. Не изключвам факта, че може да има боклуци по него, но не мисля, че са чак толкова, че да компроментират работата му.

Comment

Хора не може да не ви качва на баир голям над 90 градуса ако караш към планината не може да не ги минава колкото и да ви е чист радиатора щото ти качваш не го вярвам
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Ела да те повозя В неделя заминавам за Варна . Нямаме полза да лъжем за това. Съвсем сериозно го казвам това и както се вижда не съм единствен, колата повече от 90 градуса не мърда. По какъвто и начин да я карам, натоварена,проходи,климатик,големи обороти, стрелката не мърда . И аз съм изненадан, но е така!

Comment

При 147 е така. Може би на 156 уреда в купето е по-чувствителен...

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
              Радиаторът е нов, на няколко месеца. Не изключвам факта, че може да има боклуци по него, но не мисля, че са чак толкова, че да компроментират работата му.
              Много ми е интересно пробвал ли си да сложиш 100 октанов бензин и да даваш газ по баира ?
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                Много ми е интересно пробвал ли си да сложиш 100 октанов бензин и да даваш газ по баира ?
                Карам колата само със 100 октанов бензин!
                А иначе загряването се получава при съвсем спокойно изкачване с обороти до 3000, като баира не мога да кажа, че е особено впечатляващ.
                Отделно съм пробвал да я юркам на равен терен и то доста - стрелката не мърда от 90.
                Ще се радвам да получа мнение...

Comment

Може водната помпа да не смогва?

Comment

Все си мисля, че ако проблема е във водната помпа ще го прави по-често , а не само при изкачване.

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
                      Все си мисля, че ако проблема е във водната помпа ще го прави по-често , а не само при изкачване.
                      Мотора 105 коня ли е или 120 ?
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                        Мотора 105 коня ли е или 120 ?
                        105.

Comment

Колега така, както го обесняваш пак бива, на мойта и почистих и двата радиатора, смених и термостата , а датчика на диагностика при Bobo ми казаха , че е добре. И въпреки това не ми дава да и включа климатика , пусна ли го и айдее отиваме към 100 градуса и ако има баир още по бързо и на дълъг път подържам някъде около 120 и пак не охлажда даржи към 97 градуса по датчик близо 100 даже. И така като гледам всичко сменено остава само радиатор? Че като гледам е поизяден.
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                            Колега така, както го обесняваш пак бива, на мойта и почистих и двата радиатора, смених и термостата , а датчика на диагностика при Bobo ми казаха , че е добре. И въпреки това не ми дава да и включа климатика , пусна ли го и айдее отиваме към 100 градуса и ако има баир още по бързо и на дълъг път подържам някъде около 120 и пак не охлажда даржи към 97 градуса по датчик близо 100 даже. И така като гледам всичко сменено остава само радиатор? Че като гледам е поизяден.
                            На единт приятел с "Опел Вектра Б" беше така. Радиатора на външен вид беше идеален, но както при тебе.. пусне ли климатика отива към 100-110 градуса. Оказа се радиатора. Взе си нов и проблема се оправи.

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                              На единт приятел с "Опел Вектра Б" беше така. Радиатора на външен вид беше идеален, но както при тебе.. пусне ли климатика отива към 100-110 градуса. Оказа се радиатора. Взе си нов и проблема се оправи.
                              То моя ако става въпрос и на външен вид не го докарва . Иначе на колегите на които им загряват колите вече има няколко начина да се почне проверката. Първо миеш радиатора отвънка ако не се оправи проверяваш датчика на диагностика, ако не е от него термостат и накрая радиатор е аз стигнах до последното
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение

Колегата е писал, че радиатора е нов, така че предполагам той отпада като проблем.

Comment

Working...
                                X